Pasta med kycklinglever

Kycklinglever kan man göra mycket gott med. Mousse, stekta med äpplen och sherry, serverat på ruccolabädd m.m. Detta recept kommer från en av mammas böcker. Kombinationen med örterna gör rätten mycket god. Du behöver;
 
200 g färsk kycklinglever
Olivolja
1-2 vitlöksklyftor
1 liten gul lök
1/2 msk hackade rosmarinblad
5-10 salvia blad
1/2 dl rött vin
1 dl tomatsås (gör den helst själv på färska tomater, basilika, olja, vitlök)
salt och nymalen svartpeppar
Pecorini eller parmesan
 
1. Fräs all lök på medelvärme
2. Lägg i levern (rumsvarm) samt örterna. Stek ca 3 min.
3. Ta ev. upp levern. Häll i vinet och låt det koka in.
4. I men tomatsåsen och låt det koka ihop. Lägg sedan ned levern igen.
5. Servera med pasta och nyriven pecorini (eller parmesan).

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0