6 - Hemma igen

Så sitter jag nu i Smedsbo igen, efter att ha plockat rejält med kantareller tillsammans med Susanne :-) . Kroppen är inte helt återacklimatiserad ännu och jag har tappat 5 kg i vikt. Trots det mår jag bra och jag har inga men efter frysskador etc! Jag nådde dessutom målet med resan; att få en fantastisk upplevelse. Det gjordes också på ett sätt som gjorde att vi som team behöll en god stämning under hela resan. OM vi hade haft 4-5 dagar till och vädret hade varit fortsatt bra, hade jag kunnat nå toppen. Men, jag är trots det nöjd.Övernattning på 5400 möh. Fin skidåkning direkt ovanför men bakom detta skymtar "isfallet" som var facinerande och lite läskigt.

Jag skall försöka sammanfatta upplevelsen lite senare, men det får bli om några dagar. För min del så var dock vårt aggresiva "anfall" inte helt optimalt. Jag hade fått en bättre klättring om jag hade tagit mindre höjd de första dagarna. Men å andra sidan så gav den agressiva strategin resultat i form av att en av teamets medlemmar (Magnus) nådde toppen :-). Själv kom jag som sagt till ca 6200 möh, vilket var "good enough.

Onsdag 10/8

Nu har jag fått ytterligare två sms av pappa. :)

Måndag 8/8
I Kashgar efter en spännande resa. Stenras efter vägen och delvis bortspolade vägar. Åsnekipage slås med MC, lastbilar och bilar om vägen.

Onsdag 10/8
Lyfter snart mot peking efter en lååååång väntan i Urumqi. Vi sover på Hilton hotell i Peking och 03.55 i morgon svensk tid lyfter vi mot Helsingfors. <3

/Hanna

Det sjätte sms:et

Söndag 7/8
Imorgon åker vi tll kashgar, där vi sover 2 nätter och utforska den lokala kulturen. Sen flyger vi hemåt<3

Fler sms

Sen jag uppdaerade sist så har jag fått två sms av pappa och de såg ut så här.

Torsdag 4/8
Har idag gått till C1 igen där vi sover inatt. Fredag/Lördag går vi till C2 (6200 möh) vilket blir mitt max. Därefter åter till BC och hemåt :) Vädret är mycket fint men det är väldigt jobbigt med den syrefattiga luften. <3

Lördag 6/8
Alla är nu åter i BC :) Magnus nådde toppen igår. Peter blev dålig och fick vända vid ca 6800 möh. Jag och Krister nådde 6200 möh. Nu återstår bara hemresan!

När pappa åkte kändes det som om han skulle vara borta i en evighet men tiden har gått så sjukt fort och nu kommer han faktiskt hem! Jag som var skeptisk till resan från första början kan nu tycka att han gjorde rätt val för han verkar ha varit med om en sådan rolig och häftig grej som han annars aldrig skulle göra. Det var ödet som gjorde att det blev en plats över och eftersom min pappa älskar uttrycket Carpe Diem så fångade han dagen och åkte... och det gjorde han rätt i!

/Hanna

Hanna är hemma igen

Efter några dagars resande är jag åter i Borlänge och har nu tillgång till dator med internet så att jag kan blogga. Undertiden jag har varit borta så har jag hunnit fått tre mail ifrån pappa och som jag har gjort med de tidigare mailen så bifogar jag även de här så att ni kan läsa vad som händer borta i Kina.

Tisdag 26/7
Igår bar vi del av packninigen till 5150 möh där vi har byggt vårt camp 1. Vi fortsatte sedan upp till 5350 möh (snögränsen) innan vi vände hemåt mot vår base camp på 4400 möh. Peter klarar acklimatiseringen bra. Vi andra har det tuffare. Själv spydde jag igår kväll men känner efter natten mig "fräsch" igen. Idag har vi en vilodag vilket innebär bokläsning, tvätt av kläder och tvagning/rakning.

Torsdag 28/7
"fräsch" igen? Jag är en positivt tänkande person och det är nog en bra egenskap. Att inse att man har fel är också bra att kunna göra;-) Efter en vilodag gick jag och guiden ned till 3750 möh igår och där rehabilitetar jag mig nu. Mår mkt bättre men har fått diare ....it has to get worse before it can be better :-) Hoppas att kunna komma till BC i morgon. Peter och Magnus skall försöka övernatta i C1 kommande natt.

Läser Vårlik och äter Gott & Blandat ;-) Betraktar lokalbefolkningen, dess kameler och motorcyklar. Det senare har samms betydelse som snöskotern har för samerna. Dryck baseras på kokt vatten, det saknas rinnade vatten och den lilla el som finns får man av solceller. Alla har dock mobiltelefoner och man verkar tävla pm vem som har sämst/högst ringsignal.

Och kaffet då? Krister har med en espressobryggare :-) men då tillgången till kaffe är låg så kompletterat jag med koffeintanletter. Inte lika gott...

Söndag 31/7
Efter 2 nätter med rehab återvände jag och Krister under fredagen till BC. Sedan i lördags är vi återförenade med Peter och Magnus som gjort två övernattningar i C1. Alla mår bra !

Det har varit 1 kallt dygn i BC. Vi sitter påbyltade i det gemensamma tältet och längtar efter en bastu. Vi värmer oss med den varma soppan som vi alltid får till förrätt samt te.

I morgon går vi alla uppåt för övernattning i C1 (5150 möh). Sedan fortsätter vi, om vi mår bra. Peter o Magnus går vidare mot C2-C3-toppen medan jag och Krister vänder mot BC igen, efter att först ha gått upp till ca 5700 möh.

Vid bra väder går vi sedan uppåt igen, förutsatt att vi mår bra. Men det blir ca på onsdag.

Det var allt som jag hade en så länge bifogar också en bild som jag fick av pappa när de var på flyplatsen som jag glömt ladda upp. Doc är den lite suddig men bättre än ingenting.
RSS 2.0