Stekt fläsk med löksås
En svensk klassiker, som få skriver om. Enkel att göra och gudomligt gott!
Stek fläsket knaprigt på medelstark värme. Skiva löken i tunna halvmåneskivor under tiden. När fläsket är klart lägger ni ned löken i det fett som fläsket lämnat efter sig. Stek löken på svag värme tills den är mjuk. Sikta över lite mjöl och rör om...slå på mjölk och häll i lite salt. Rör om och smaka av. Sältan i såsen måste kännas!
Klart!
- Rimmat fläsk (välj ett bra, t.ex. Saltmästaren..finns tyvärr mkt dåligt också)
- Lök
- Salt
- Poatis
- Mjöl
- Mjölk
Stek fläsket knaprigt på medelstark värme. Skiva löken i tunna halvmåneskivor under tiden. När fläsket är klart lägger ni ned löken i det fett som fläsket lämnat efter sig. Stek löken på svag värme tills den är mjuk. Sikta över lite mjöl och rör om...slå på mjölk och häll i lite salt. Rör om och smaka av. Sältan i såsen måste kännas!
Klart!
Semifreddo med amaretto och nougat
- 1 vaniljstång
- 2 äggvitor
- 2 äggulor
- 2 msk socker
- 1 dl mascarponeost
- 2-3 msk amaretto
- 1 /172 dl grädde
- 50 g fransk nougat, hackad
- 1 nypa salt
Dela stågen och skrapa ur fröna. Tillästt äggulor och socker och vsipa poröst. Rör ned osten och likören. Vispa grädden och rör ned i krämen tillsammans med nougaten. Vispavitorna och salt i en ren skål. Vänd ned vitorna i krämen. Ställ in i frysen i minst 4 tim. Ta fram semifreddon ca 15 min innan servering...
Det låter gott! Vi har inte testat än men...snart.
Källa: DI Weekend
Wiskeysmörsås
Utmärkt till grillat kött!
2 finhackade vitlöksklyftor
1 tsk smör
1 1/2 msk tomatpuré
1 1/2 msk kalvfond
1 1/2 dl vatten
2 msk sweet chili sås
2 msk balsamvinäger
50 g smör
2 msk finhackad basilika
2 msk whiskey, gärna malt
Fräs löken i smör på svag värme. Tilästt allt annat utom smör, whiskey och basilika. Koka ihop till simmig konsistens. Applicera smör, whiskey och basilika....njut!
Källa: ICA
2 finhackade vitlöksklyftor
1 tsk smör
1 1/2 msk tomatpuré
1 1/2 msk kalvfond
1 1/2 dl vatten
2 msk sweet chili sås
2 msk balsamvinäger
50 g smör
2 msk finhackad basilika
2 msk whiskey, gärna malt
Fräs löken i smör på svag värme. Tilästt allt annat utom smör, whiskey och basilika. Koka ihop till simmig konsistens. Applicera smör, whiskey och basilika....njut!
Källa: ICA