Stekt fläsk med löksås

En svensk klassiker, som få skriver om. Enkel att göra och gudomligt gott!

  • Rimmat fläsk (välj ett bra, t.ex. Saltmästaren..finns tyvärr mkt dåligt också)
  • Lök
  • Salt
  • Poatis
  • Mjöl
  • Mjölk

Stek fläsket knaprigt på medelstark värme. Skiva löken i tunna halvmåneskivor under tiden. När fläsket är klart lägger ni ned löken i det fett som fläsket lämnat efter sig. Stek löken på svag värme tills den är mjuk. Sikta över lite mjöl och rör om...slå på mjölk och häll i lite salt. Rör om och smaka av. Sältan i såsen måste kännas!

Klart!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0