Stekt fläsk med löksås
En svensk klassiker, som få skriver om. Enkel att göra och gudomligt gott!
Stek fläsket knaprigt på medelstark värme. Skiva löken i tunna halvmåneskivor under tiden. När fläsket är klart lägger ni ned löken i det fett som fläsket lämnat efter sig. Stek löken på svag värme tills den är mjuk. Sikta över lite mjöl och rör om...slå på mjölk och häll i lite salt. Rör om och smaka av. Sältan i såsen måste kännas!
Klart!
- Rimmat fläsk (välj ett bra, t.ex. Saltmästaren..finns tyvärr mkt dåligt också)
- Lök
- Salt
- Poatis
- Mjöl
- Mjölk
Stek fläsket knaprigt på medelstark värme. Skiva löken i tunna halvmåneskivor under tiden. När fläsket är klart lägger ni ned löken i det fett som fläsket lämnat efter sig. Stek löken på svag värme tills den är mjuk. Sikta över lite mjöl och rör om...slå på mjölk och häll i lite salt. Rör om och smaka av. Sältan i såsen måste kännas!
Klart!
Kommentarer
Trackback