Bönpasta

En enkel och god rätt. Följande behövs;

En god olivolja
3 stavar stjälkelleri
2 morötter
1-2 vitlöksklyftor
1 lök
vatten 2-3 dl (späd ut efter man mixat)
buljong (grönsak, kalv eller kyckling
Ca 1,5 tsk salt (mer vid behov när man smakar av)
2 burkar cannelonibönor (eller stora vita)
2 pkt bacon
2 tomater ( eller många små körabäratomater)
1 burk borlottibönor
parmesanost att riva över
80 g pasta/pers (stora med hål i)

Hacka och svetta grönsakerna i lite olivolja. Slå på vatten och hoka 10 min. Häll ned de avsköljda canelloni bönorna. Låt allt bli varmt. Mixa sedan allt till en grov röra. Låt stå kavr så att värmen hålls. Stek upp baconen (eller pancetta). Lägg i tomaterna och borlottibönorna.

Lägg upp bönröran på ett stort fat. Lägg över pasta och häll sedan över bacon/tomat/borlotti bönorna. Ringla över olivolja.

Vid servering rinlar med lite mer olja och river parmesan över.

Smaklig måltid!

Källa: Bo Hagström.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0