Semifreddo med amaretto och nougat

  • 1 vaniljstång
  • 2 äggvitor
  • 2 äggulor
  • 2 msk socker
  • 1 dl mascarponeost
  • 2-3 msk amaretto
  • 1 /172 dl grädde
  • 50 g fransk nougat, hackad
  • 1 nypa salt

Dela stågen och skrapa ur fröna. Tillästt äggulor och socker och vsipa poröst. Rör ned osten och likören. Vispa grädden och rör ned i krämen tillsammans med nougaten. Vispavitorna och salt i en ren skål. Vänd ned vitorna i krämen. Ställ in i frysen i minst 4 tim. Ta fram semifreddon ca 15 min innan servering...

Det låter gott! Vi har inte testat än men...snart.

Källa: DI Weekend

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0