Stekt fläsk med löksås

En svensk klassiker, som få skriver om. Enkel att göra och gudomligt gott!

  • Rimmat fläsk (välj ett bra, t.ex. Saltmästaren..finns tyvärr mkt dåligt också)
  • Lök
  • Salt
  • Poatis
  • Mjöl
  • Mjölk

Stek fläsket knaprigt på medelstark värme. Skiva löken i tunna halvmåneskivor under tiden. När fläsket är klart lägger ni ned löken i det fett som fläsket lämnat efter sig. Stek löken på svag värme tills den är mjuk. Sikta över lite mjöl och rör om...slå på mjölk och häll i lite salt. Rör om och smaka av. Sältan i såsen måste kännas!

Klart!

Semifreddo med amaretto och nougat

  • 1 vaniljstång
  • 2 äggvitor
  • 2 äggulor
  • 2 msk socker
  • 1 dl mascarponeost
  • 2-3 msk amaretto
  • 1 /172 dl grädde
  • 50 g fransk nougat, hackad
  • 1 nypa salt

Dela stågen och skrapa ur fröna. Tillästt äggulor och socker och vsipa poröst. Rör ned osten och likören. Vispa grädden och rör ned i krämen tillsammans med nougaten. Vispavitorna och salt i en ren skål. Vänd ned vitorna i krämen. Ställ in i frysen i minst 4 tim. Ta fram semifreddon ca 15 min innan servering...

Det låter gott! Vi har inte testat än men...snart.

Källa: DI Weekend

Wiskeysmörsås

Utmärkt till grillat kött!

2 finhackade vitlöksklyftor
1 tsk smör
1 1/2 msk tomatpuré
1 1/2 msk kalvfond
1 1/2 dl vatten
2 msk sweet chili sås
2 msk balsamvinäger
50 g smör
2 msk finhackad basilika
2 msk whiskey, gärna malt

Fräs löken i smör på svag värme. Tilästt allt annat utom smör, whiskey och basilika. Koka ihop till simmig konsistens. Applicera smör, whiskey och basilika....njut!

Källa: ICA

RSS 2.0